dissabte, 2 de maig del 2015

Robòtica educativa a educació infantil: BEE-BOT

Bon dia Blogger's!

Avui us vull presentar les BEE-BOT, un robot en forma d'abella, destinat a infants d'entre 3 i 7 anys, que permet programar moviments senzills a través de 7 tecles. D'aquesta manera els nens i nenes aprenen a programar d'una forma lúdica i motivadora. A més a més, potencia moltes habilitats i capacitats, com la lateralitat, la distància, la creativitat, el donar instruccions, treballar en equip, resoldre problemes... 


Per treballar amb les Bee-Bot, es poden utilitzar diverses plataformes depenent de quina àrea del currículum es vulgui treballar. per exemple si estem treballant els animals de la granja podem crear una amb els diversos animals, i els infants a partir de les instruccions han de programar el robot utilitzant els botons per seqüenciar els seus moviments.


Per tant, a partir de la robòtica podem treballar les diverses àrees del currículum d’una manera motivadora i lúdica pels infants. Concretament en l'etapa d'Educació Infantil, les Bee-Bot són un gran recurs que ens permeten anar molt més enllà de la part de robòtica, aconseguint treballar d’una manera globalitzadora els diferents àmbits del currículum.  Com he esmenat anteriorment, les mestres podem crear diverses plataformes segons la matèria que ens interessi treballar, per tal que alhora que els nens i nenes estan aprenent a programar les accions del robot, també podem treballar les peces de roba, els animals del zoo, les parts de la casa, aliments... i una gran infinitat de temes. 

A continuació us deixo uns enllaços de la vivència que he tingut amb les Bee-Bot durant la meva estada de pràctiques:







Moltes gràcies i fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada