dijous, 12 de març del 2015

L'educació emocional

Bon dia Blogger's!

Com ja sabeu sóc estudiant de tercer de MEI, i durant aquest curs he hagut de programar una unitat didàctica durant el meu període de pràctiques a l'escola.

El tema que he escollit és l’EDUCACIÓ EMOCIONAL, ja que considero que els sentiments i les emocions són un aspecte molt rellevant en la vida dels infants, sobretot en l’etapa d’educació infantil, on un dels objectius principals és que els infants desenvolupin una bona imatge i seguretat sobre si mateixos, i mantinguin una bona relació amb els seus iguals.
És imprescindible que durant els sis primers anys de vida de l’infant, període on es desenvoluparà la seva personalitat, l’educació emocional tingui un paper important a l’escola i a casa, per tal que els nens i nenes aprenguin a reconèixer les emocions, a expressar-les i a reaccionar correctament davant d’elles.

Durant la realització de la meva unitat didàctica a l’escola, he realitzat tot un seguit d’activitats per intentar aconseguir que els infants aprenguin a identificar les seves pròpies emocions i les dels altres, amb l’objectiu d’aprendre a regular i canalitzar tan les emocions positives com les negatives, i mostrar empatia envers l’estat emocional dels altres. 

EL MONSTRE DE COLORS

Per iniciar la meva unitat didàctica vaig explicar el conte El Monstre de Colors, de l’autora i il·lustradora Anna Llenas.
Aquest conte ajuda a començar a identificar les emocions d'una manera senzilla, i dóna peu a realitzar moltíssimes activitats per treballar l’educació emocional amb els més petits.

A continuació us deixo una imatge amb alguns dels moments que van sorgir després de l’explicació del conte.




Sinó disposeu del conte, no suposa cap inconvenient, ja que actualment gràcies a les NOVES TECNOLOGIES és molt fàcil accedir a recursos molt interessants a través de la xarxa.

Així que per exemple podeu visualitzar aquesta versió del conte creada per Redes:


O aquesta altra versió vídeo-conte:



Espero que us hagi agradat i fins aviat! :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada